‘WIE BEN IK ‘

Blog van Boudewijn Vos aangeleverd op 17-01-2023.

 

‘Wie ben ik’

Kees vroeg mij: Boudewijn, wil je opschrijven wat je ons nu vertelde over ‘Wie ben ik’, dit tijdens de loge-zoomavond van 4 januari 2023 op het rondetafelgesprek van de Theosofie Vereniging te Rotterdam.

Dit is mijn antwoordt:

“Wie ben ik” houdt mij al erg lang bezig, maar ook “waar kom ik vandaan”, “waar ga ik naar toe” en “waarom ben ik hier op aarde”. Het woordje IK wordt in deze tekst al veelvuldig gebruikt en geeft ook aan dat er meer moet zijn dan het stoffelijke. Ik is dus niet enkel het lichaam. Velen hebben wel eens gehoord over aura’s en chakra’s dat is niet fysiek. De auralagen, zeven in getal, zijn niet fysiek.

De menselijke lichamen/ auralagen bestaan uit:

1       Fysiek lichaam met wortelchakra

2       Emotionele lichaam met sacraal chakra

3       Mentale lichaam met zonnevlechtchakra

4       Astrale lichaam met hartchakra

5       Etherisch causale lichaam met keelchakra

6       Intuïtieve lichaam met derde oog

7       Spirituele lichaam met kroonchakra

De chakra’s zijn gekoppeld aan de betreffende lichamen. Alle lichamen doen ervaringen op en wisselen die dan uit met de ziel, die we werkelijk zijn. Je leert hierdoor lessen.

Naast het fysieke lichaam maken de andere subtiele lichamen ook deel uit van “wie ben ik”. Alles bij elkaar is het complex. Er is nog veel meer uitleg nodig om een volledig antwoord te geven en hoe het functioneert.

Een voorbeeld:

Chakra’s kun je zien als een kleine soort energiekolk-fabriekjes die levensenergie (Präņa) doorgeven aan het fysieke lichaam. Präņa is net zo nodig als eten en drinken voor het fysieke lichaam.

Zo zijn er vele begrippen die antwoord geven en verband houden met “Wie ben ik”, zoals:

Yoga, zorgt voor balans

Asana’s, lichaamshoudingen

Pranayama, beheersing van de ademhaling

Enz.

Deze lijst is lang en zeer verrijkend.

 

Boudewijn Vos.

Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>